Rijinstructeur B

Mooie auto’s, vrijheid, rijbeleving, leuke contacten met leerlingen en zelf je werktijden bepalen. Het zijn allemaal onderdelen van het vrije beroep van een rijinstructeur. Met het diploma dat je behaalt kan je direct zelfstandig een autorijschool beginnen, of in loondienst gaan bij een andere verkeersschool. Zo ben je dus eigenlijk altijd verzekerd van een baan!

Wil je rijinstructeur worden, dan kunnen wij jou helpen om jouw doel zo snel en goedkoop mogelijk te realiseren.

Wij zijn georganiseerd, flexibel, werken met korte lijnen en kunnen ons daardoor makkelijk aanpassen aan veranderende omstandigheden.

Onze prijzen zijn aanzienlijk lager dan die van grotere onderwijsinstellingen die rijinstructeur opleidingen verzorgen.

De klant betaalt bij ons niet voor de kosten van dure gebouwen, reclames maar alleen voor de zaken die nodig heeft om zijn/haar doel te bereiken.

Het gaat er om dat de kennis op een deskundige, educatief verantwoorde manier overgedragen moet worden aan de leerlingen.

Dat doen wij op een effectieve, efficiënte en zo goedkoop mogelijke wijze waardoor onze leerlingen profiteren van de lagere betaalbare prijzen.

Daarnaast is het door deze manier van werken niet nodig om met grotere groepen te starten met de rijinstructeuropleidingen. Wij starten met deze opleiding al bij een minimum aantal van 2 leerlingen.

Dus profiteer van onze efficiënte aanpak en betaal niet voor zaken die niet relevant zijn voor het opdoen van kennis.

Het is altijd mogelijk om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Toelatingseisen Om deel te kunnen nemen aan de WRM-examens voor rijinstructeurs bij de IBKI moet je minimaal in bezit zijn van een MAVO, VMBO, LBO,VBO of een gelijkwaardig diploma. Ben je niet in het bezit van deze of gelijkwaardige diploma’s, dan moet je bij IBKI een Geschiktheidtest WRM afleggen.

Inhoud van de opleiding De opleiding tot rijinstructeur bestaat uit drie fases: fase 1, fase 2 en fase 3.

Fase 1A: Theorietoets Vakkennis

Fase 1B: Rijproef (zelf rijden)

Fase 2A: Theorietoets Lesvoorbereiding

Fase 2B: Theorietoets Lesuitvoering

Fase 3:    Stage en Proeven van Bekwaamheid.

De examens van fase 1 en 2 kunnen in willekeurige volgorde afgelegd worden. Als je de examens van fase 1 en fase 2 ( in totaal 4) met succes afrondt, mag je door naar fase 3, de praktijk (stage) van de opleiding tot rijinstructeur. Tevens ontvang je een stagepas, deze is een jaar geldig. Je hebt een jaar de tijd om fase 3 (stage) te doorlopen en examen te doen.

Close Menu